Mathallar nya scener för god och finaste mat - nya rock´n´ rollen

Stora hallar, tex som uppstår då stationer läggs ner eller mallar mister ankarbutiker
blir nu mathallar i London och i andra engelska städer. Föredömen från kontinenten och mathallsägare som expanderar till UK. Ett
gott exempel är Time Out Market med ursprung i Lissabon och idag  på jakt efter flera lokaler i London. Man finns redan i NY, Chicago och Miami mfl världsstäder. Hallen på bilden ovan har blivit främsta turistmålet! Över tre miljoner besökare per år!

Stora BHS vid Oxford street, London, blir nu ett jättematställe om 36000 sq ft i tre våningar. Med allt.

Man demokratiserar fint uteätande. Många kök och bästa mat inte sällan under ledning av välkända chefer är ett kännetecken; sen kan där finnas barer, bageri och andra added values. Bevekelsegrunden är den goda maten och att få träffa folk och diskutera med dem vid långborden.

Kanske vorde det här konceptet något för stans restaurangägare som fått svår  hyreshöjning och brottas med för få gäster och vikande lönsamhet. En jättechans i ditt restauragliv måhända!

Här en länk till en artikel i The Guardian som behandlar ämnet utförligt:

Amazon Go ger oss framtiden

Amazom Go öppnade rätt nyligen sin helautomatiserade livsmedelsbutik i Seattle.
Framtidens handel i många branscher som inte bara ändrar på butiksstrukturer utan även tillverknings och förpackningsindustrin kan man tänka. Och som gör personal överflödig.
En app i mobilen klarar hela besöket. Inga köer. Här två klipp från Amazon.com:

Kort om kommunen och Bristol

Resonemang mellan kommunen och Bristols ägare kan snart resultera i kontraktsskrivning om hyra av Bristolteatern.

- Sieur Athos -
 

Digitaliseringen och skolan
En helt ny skola genom effektiviserad undervisning kan uppstå!

I början av 2030-talet sägs det att vi behöver 187.000 nya lärare. L har förordat ett förstatligande av den kommunala skolan. Men själva ägandet lär inte betyda så mycket egentligen även om politiker inte ska hålla på med skolfrågor. 
Men istället borde katederföreläsningar eller föredragningar digitaliseras och på köpet kan prov, betygsättning mm centraliseras och bli rättvisa. Det är en påtaglig effektivisering av bla undervisning och betygsättning.Tex varje sjundeklass i laandets grundskola får samma katederundervisning på storskärm, får prov i sin dator och centralt sätts betygen på provresultatet. Simsalabim! Och hur går det med lärarna då? Jo de får tid till att leda och förbereda grupparbeten, närhet till eleverna etc, och de slipper stressande moment som bla betygstider och förberedelser till katederföredragningar, vilda föräldrar.            EN HELT NY SKOLA! 

Vildar och svikare
Sex MP-ledamöter i Kommunfullmäktige och representaionen i kommunstyrelsen har blivit politiska vildar, men sitter kvar med sina mandat i kommunfullmäktige. Orsaken är att Distrikts-MP tagit över makten sen gruppordföranden ävensom styrelseord-föranden avsatts pga "arbetsmiljöstörning".

SD har också ett tapp då ledamot i fullmäktige gått över med sitt mandat till C.

Nu ska vi lista namnen på avfällingar  
De har nämligen svikit en passus i strategin som gäller både företag och person, nämligen att stå pall då det blir blåsväder och råder taskigt klimat. Och de har svikit sina väljare och kommunen.

MP:
Siyamak Sajadian Sesanpour
Lars Lindgren
Hossein Atighechi
Adgar Amin
Amal Lahlou
Rosa Wennergren
SD:
Ulf Landström

Två februaripollar

  Yougovs och Novas pollar för februari.

Polisanmäld cykelstöld med bevis...
...ville sajten följa som ärende hos polisen. Men något svar kom aldrig! AjAj polisen! Men kanske önskemålet hamnade hos polisen någon annanstans.

Ingen båt till stan i sommar heller!

Läs om roddarmadamer, handvevade kullbåtar ovh ångslupar som förde sundbybergare till och från stan. 1830 - 1924. Se Menyns Historia! Bild: Stadsmuseet

Sågningen av torgromantiken
Se Menyns As Time Goes By och välj där sidan
Skopa vett & ovett VI
för riktigt god läsning!
 

                  - Sieur Athos -