Bristolteatern 15 december 2016
 

Med jazzhöstens sista konsert ”swängde” vi oss som brukligt in i juletid och midvinter. Och som vanligt var det Arnes Swängsexa som skulle få oss att ”uthärda jazzfattigdomen” fram till jazzvårens första konsert den 26 januari 2017.

Kvällen blev i bästa Goodmanstil med följande för klubbmed-lemmarna välkända besättning: Arne Farell, vibrafon och bandleader, Lasse Eriksson, klarinett och sång, Pelle Larsson, piano,  Nicke Wöhrmann, gitarr, Mats Farell, trummor och Hasse Larsson, kontrabas och scat- och vanlig sång.

Som du kan se av låtlistan var det idel swinglåtar som spelades. Många av dem har snart snurrat med i 100 solvarv! Säkert var de denna kväll lika njutbara och takteggande som under swingeran. Vi fick nämligen sköna solon och fint ensamblespel konserten igenom. Klubbmedlemmarnas uppskattande och livliga applåder såg till att fullända stämningen.

Hasse Larsson som är så populär i klubben med sitt basspel och sin sång har nyligt fått Årets Nalenpris till Topsy Lindbloms minne. Pelle Larsson berättade det på konserten. Grattis och applåder en masse! Vilken ära! Hasse är freelansare. Han finns alltså i olika band och möts på olika scener, bla på Nalen. Kort uttryckt: 58-årige Hasse har spelat och spelar med i de flesta sammanhang och konstellationer, stora som små. På det understa videoklippet hör vi Hasses basspel och scatsång och vanlig sång i Bye, Bye Blackbird.

Frågan om Bristollokalens öde är inte avgjord. Friteatern kunde inte rättidigt leverera de ekonomiska underlag som Kultur- och fritidsnämnden begärt och därför ströks ämnet från nämndens dagordning vid mötet den 15 december. De siffror som Friteatern nu lämnat har föranlett nämnden att ställa frågor och dessa lär få svar tidigast efter helgerna.

En utförlig text om kvällens bandledare, Arne Farell, finns under referatet från konserten den 17 decenber 2015; se vänster-menyn!

Nästa konsert blir som nämnts den 26 januari 2017. Carin Lundin sjunger och Johan Setterlind spelar trumpet. Tillsammans med Husbandet hyllar de Ella Fitzgerald som 2017 skulle ha fyllt 100 år.
 
Tre videoklipp från konserten den 15 december, uppefrån:
► Rosetta - Lasse Eriksson, klarinett;n Arne Farell, vibrafon
► If I Had You - Pelle Larsson, piano; Nicke Wöhrmann, gitarr
► Bye Bye Blackbird - Hasse Larsson, bas och sång
           AVVAKTA NERLADDNINGEN AV VIDEOKLIPPEN!

Låtarna:
►Rosetta►Three Little Words►It Had To Be You►Ain´t She Sweet►Say it is´nt so►Moon Glow►After You Have Gone►Bye Bye Blackbird.
Paus
►Seven come Eleven►The Days Of Wine And Red Roses►Exactly Like You►Ellington Medley i arr av Lasse Eriksson: All Mighty God, In Sentimental Mood, Do Nothing Till You Hear From Me.
►A Smoth one►Blues One►Swing In F►Memories Of You► Sweet Georgia Brown.

Vid konserten den 26 januari 2017 hyllas Ella Fitzgerald som nästa år skulle ha fyllt 100 år.
Carin Lundin, sång och Johan Setterlind, trumpet, hyllar med Husbandet.

- Sieur Athos - dec 16 

Klubbordföranden Mats Farell har kört för fulla segel det gångna  verksamhetsåret. Enastående konserter med fulla hus och största omtanke om medlemmarna!
Klubbordföranden Mats Farell har kört för fulla segel det gångna verksamhetsåret. Enastående konserter med fulla hus och största omtanke om medlemmarna!
Hasse Larsson, kontrabas och sång; Fått Nalenpriset 2016 till Topsy Lindbloms minne.
Hasse Larsson, kontrabas och sång; Fått Nalenpriset 2016 till Topsy Lindbloms minne.
Arne Farell, vibrafon. Bandleader för Arnes Swingsexa.
Arne Farell, vibrafon. Bandleader för Arnes Swingsexa.
Lasse Eriksson, klarinett och sång.
Lasse Eriksson, klarinett och sång.
Pelle Larsson, piano, ny medlem i Husbandet.
Pelle Larsson, piano, ny medlem i Husbandet.
Nicke Wöhrmann, gitarr.
Nicke Wöhrmann, gitarr.