Jesper Kviberg introducerar:
Jesper Kviberg introducerar:
Kvällens besättning: Jesper Kviberg, trummor, bandledare; Magnus Kjellstrand, altsax, sopransax och sång; Lars Ekman, bas; Charlie Malmberg, piano och barytonsax.
Kvällens besättning: Jesper Kviberg, trummor, bandledare; Magnus Kjellstrand, altsax, sopransax och sång; Lars Ekman, bas; Charlie Malmberg, piano och barytonsax.

En strålande jazzkonsert där vi kände verskonstnärernas och trubadurernas vibbar. Instick av rena jazzlåtar av soul- och blueskaraktär fulländade.

Magnus Kjellstrand sjöng ”poetlåtarna” säkert och njutbart och småpratade fyndigt och sällskapligt mellan dem. Magnus spelade också mycket vacker altsax eller sopransax i de flesta av dessa låtar. Charlie Malmberg lämnade ibland pianospelet för barytonsaxen och spel tillsammans med Magnus Kjellstrand. De bjöd på skönaste duettspel och solon! Jesper Kviberg på trummorna och Lars Ekdal på basen gav utmärkt komp och solospel.

I historiken finns som sagts Kviberg, Kjellstrand och Malmberg med från Love Song Quartets start. 25 år sen sa Kviberg och framhöll att det egentligen inte finns någon bandledare men om så skulle vara aktuellt så är nog Kjellstrand i hög grad kvalificerad med sin tunga medverkan. Från början var Kenji Tabson basist men här gäller inte originalet längre; idag är Lars Ekdal basist och han kommer nyligt från New York.

Gamla Folkets Hus har påtagliga brister vid en jämförelse med Bristollokalen. Scenen som är trång och har usel rörbelysning ger inte så bra videoinspelningar vilket framgår av videorna nedan. Här är de förresten, nämnda uppifrån:

In The Bag – Magnus Kjellstrand, altsax och Charlie Malmberg, barytonsax.
Kärleken har ändrat karaktär – Jesper Kviberg, trummor.
Fragancia – Magnus Kjellstrand, sång.

- Sieur Athos nov 17 -

LÅTLISTAN
Mannen som slutade röka    Gunnar Svensson
Vi har det bra! (But Not For Me) text Hasse & Tage
Längtans Blomma  
Franz Schultz musik; Hasse & Tage text
In The Bag   
Nat Adderley
Vatten
Claes Erik Herngren
Kärlek har ändrat karaktär
text Hasse & Tage
Jag hade en gång en båt
Ann-Louise Hanson och text Cornelis Wreeswijk
The Shutlle
Jesper Kviberg
Back To Abris
Mangus Kjellstrand
När Charlie är född  (One Morning In May) text Hasse & Tage
Njutånger
Magnus Kjellstrand
Sommarvisa
Alan Edvall
Tunnelseende
Per “Texas” Johansson
This Moment
Charlie Malmberg
Farfars vals
Lars Färnlöf
Ett glas öl
Gunnar Svensson och text Hasse & Tage
Fragancia
Evert Taube

Låtlistan upprättad av
Charlie Malmberg

HÄR ÅTERGES VAD DEN HÄR SAJTEN SKREV OM LÄGET BETR BRISTOLLOKALEN I SENASTE NYHETSBREVET OKT/NOV -17
Senaste nyhetsbrevet finns under menyns Main Street!


Vi har inte tillgång till Jazzklubbens medlems-register med mailadresser och därför får du inte nyhetsbrev.

Sundbybergs Jazzklubb som denna höst blev tvungen att boka konserterna på gamla Folkets Hus hoppas givetvis att kunna vara åter på Bristol i början av nästa år.

Idag jobbar Johan Malmgren, förvaltningschef på Kultur- och fritid, med intressentfrågor och har avlåtit ett förslag till hyresavtal till Bristolvärden. Om det blir intressent(er) som får ta över hyreskontraktet eller kommunen får vi veta, hoppas Jazzklubben, under december månad. En lösning är väntad senast i början på nyåret.

När det gäller Friteatern så har båda verksamhetsgrenarna gått i konkurs och för Teater Bristols del skedde edgången den 10e oktober.

Tillgångar och skulder ser ut så här:
Friteatern på turné:
Tillgångar 124.071
Skulder     815.573
Summa skulder blir 691.502 kr, oprioriterat
För Friteatern Teater Bristol ser skulder och tillgångar ut så här:
Tillgångar  48.474
Skulder     123.623
Summa skulder 75.198 kr, optioriterat 
Oprioriterade totala skulden uppgår till
766.700 kr. Ingen utdelning.

Åter till Bristollokalen. undertecknad, som också är redaktör för Jazzklubben, har som ägare till mittsundbyberg.se och är dess enda skrivare om inte annat anges, framfört följande till Nämndordföranden Johan Storåkers, förvaltningschefen Johan Malmgren och politiske sekreteraren David Nyström:

Apropå att musikal/dans/ sång/musik har 500 sökanden till 100 platser borde Bristol få bitar därav. Som jag sagt förut kommer helt säkert de intressenter som nu vill vara med i Bristolutvecklingen att vara upptagna av att göra bra ifrån sig på det egna området och ha föga eller ingen tid för den utveckling som behövs för att fylla lokalen med events a la industritänk.

Så första året bör få en marknadsförare, kanske delad med Allaktivitetshuset. Det gäller ju också att tillföra Sturegatan och city köp-och kulturkraft!

- mittsundbyberg -

30 november :   
Se vä-menyn denna sida! "Jazzhöst 2017"