Konstnär av klass
Möt

Gunnel Arvidsson
i detta reportage av ac L
Gunnel har just nu en visning
på Stadsbiblioteket, Esplanaden 10
Bilderna publicerade med tillåtelse.

Fotorättigheter Gunnel Arvidsson

Gunnel Arvidsson började måla i slutet av av 1980 talet. Det var av en händelse som gjorde att hon sökte sig till måleriet och fick rådet att köpa akvarellfärger. Under skoltiden upplevde hon att det inte var roligt på något sätt med måleri. Det tog ett tag innan hon fann sitt eget uttryck och sin första utställning kom efter 7 års målande och blev då i Sundbybergs kyrka.
 
Hon berättar att målningen ger henne en mening och innebörd som människa. Men att det även varit känslor av att känna sig skyddslös vid tillfällen då hon ställer ut sin konst. Med åren har det givit henne erfarenhet

Gunnel har varit verksam i Sundbyberg sedan 1995 och har haft flera utställningar under åren och har även fått 2 stipendier och Hedersbelöning för kulturgärning av Sundbybergs stad som hon känner sig tacksam för.

Det råd hon vill ge till dom som startar sin resa i måleriet är att just fortsätta att hålla på om man vill satsa på måleriet. Det kan kännas som ett inre behov att bli ett med en själv. Måla många, många gånger!

I den nu aktuella utställningen på biblioteket som hon nu har är inspirationen hämtad ifrån naturen. Verket ”Gryning” hade även ett annat arbetsnamn ”Livets morgon”.

Verket visar på innan dom gula och röda färgerna har bildats.
Både text och bild är lika viktiga för Gunnel som även är poet. Dikten har ett djup på ett sätt medan bilderna är mer mångtydiga och kan nås av fler sinnen.

Bild och ord tillsammans skärper sinnesförnimmelsen upplever hon. Angående konstklimatet i staden upplever hon det som gott. Signalbibliotekets utställning är tacksamt med bra flöde av människor. Men kanske att ett nätverk för konstnärer i dag saknas. Hon har sedan länge varit med ett litterärt sällskap som gett gemenskap. Möjligen skulle det även kunna finnas en person inom staden som enbart jobbar med att handha och ställa ut  Sundbybergskonstnärer.

 - ac L - apr 17 -

Aktuell Utställning på Galleri Signalen,
Gunnel Arvidsson - www.gunnelarvidsson.se 
Med inspiration från Sundbyberg, akvarell och dikt.

20/3-9/4 på Galleri Signalen, biblioteket i Signalfabriken.
"Det är många promenader längs Lötsjön och andningspauser i Marabouparken som gett mig dessa - ögonblick. Mina sinnen har öppnats. Jag har glömt att jag är i stan, förlorat mig i starka intryck. Jag vandrar mellan världar med inspiration från Sundbyberg'